Çeşme'yi Geziyoruz!

by - Temmuz 20, 2017

Çeşme

-ÇEŞME ( ALAÇATI VE ILICA )-

Yeniden merhabalar. Mayıstan beri bir türlü bloğuma girip, adam akıllı bir şeyler yazamadım. Haliyle yazacak şeyler birikti. İlk olarak gezi yazımla başlayayım sonrasında festival yazım gelecek. Takipte kalın J
"Hello again ! I haven’t been there since May and I haven’t written anything on my blog. That’s way so many things were accumulated. Firstly, I will write my travel article then, I will write festival article in this blog. Please, stay on track ! J"

Mayıs ayında abim ve arkadaşlarımız ile minik bir Çeşme turu düzenleyelim dedik. Hem sezon açılmadığı için sakin oluşu hem de havanın güzel olması ile tura başladık.
"My brother, his friends and I wanted to little trip in Çeşme. The season hasn’t opened yet and the weather was  good so we started."
Çeşme


İlk gittiğimiz yer temiz havasıyla Ilıca oldu. Tertemiz sahili, berrak denizi ile bir kez daha kendine aşık etti bizi.. Temiz bir sahil turu yaptık ve acıktığımızı fark edip, Kumrucu Şevki’ye gittik. Normalde kumru sevmeyen ben, bunu nasıl bitirdiğimi hatırlamıyorum J
"Firstly, We have been gone in Ilıca. Ilıca has clean beaches and bright sea. We fell in love that view again and again. We have toured around on the clean beach. Then, we realized we were hungry so we went to “Kumrucu Şevki”. I do not like Kumru normally but that day, I did not remember how it finished quickly. J"
Çeşme

Genel olarak, Ilıca’nın yaza hazırlığı ve etrafın sessiz olması ile pek bir şey yapamayıp Alaçatı’ya doğru yöneldik. Alaçatı’ya kaç kere hatırlamıyorum ama her seferinde ilk gitmişim gibi hissediyorum..
"Generally, Ilıca has been preparing by itself to summer. All around were so quiet so we did not anything to do. Then, we decided to went to Alaçatı. I did not remember how many times I went there. But when I go, I feel go like a first time."
Çeşme

Taştan evler, kalesi, sokakları ve insanları beni adeta büyülüyor. İlk olarak Alaçatı Çarşı’sını gezdik. Burası yaza göre oldukça sakindi fakat, yine de gezmeye gelenler vardı. Dükkanlarda ki fiyatlar, İzmir dekine oldukça yakın olduğu için ekstra bir pahalılık göremedim. En basitinden bir magnet 3.5 Türk Lirası..
"Houses, castles, streets are fascinating me. Firstly, we traveled around to Alaçatı Çarşı. This place was very quieter than the summer times. But, some people came here to travel like us. Shops are beautiful and prices are beautiful too. These prices are so close to in Izmir. For example, A magnet price is 3.5 Turkish liras.",
Çeşme

Alaçatılı arkadaşımızla birlikte ilerlerken, ona hep sormak istediğim ama bir türlü vakit bulamadığım Alaçatı Sakızlı Dondurması’nın gerçekten de meşhur olup olmadığıydı. Kendisinin dediğine göre 7 kuşak buralı olduğunu, böyle bir şeyin olmadığını, sadece turistik geziye gelenler için bir kazanç kapısı olduğunu inanmamamız gerektiğini söyledi. Hatta bunu duyduğunda baya baya gülüp: “Keşke her söylenilen şeye inanmasanız “ demişti. Yine de dayanamayıp, “Rumeli Tatlı ve Reçel Evi”ne gittik. Eğer yolunuz düşerse muhakkak buraya gelmenizi tavsiye ederim. Tatlıları ayrı güzel, bin bir çeşit reçelleri ayrı güzel. Dondurmalarına ise diyecek yok. Fiyatları ise yanlış hatırlamıyorsam bir top dondurma 3-3.5 lira iken tatlıları 7-8 lira arasında değişiyordu. Tabi şimdi değişti mi değişmedi mi bilemiyorum. Dediğim gibi o meşhur Alaçatı Sakızlı Dondurmasını yemek istiyorsanız burada yemelisiniz, gerçek sakızdan yapılmış olup gerçek dondurmanın tadına varıyorsunuz.

"Our friend who was born in Alaçatı, I wanted to ask him a question. This question was : " Is there Alaçatı Sakızlı Dondurma really ?". He said that this ice-cream made by some people who they want to earn more money. It is not famous and not belongs to Alaçatı. Even, when he heard that question, He was laughing at this. Then he added some sentences: " I wish you did not believe such things. Money trap." he said. Even so, we have gone to the ice-cream shop. This place name is "Rumeli Tatlı ve Reçel Evi". If you come to Alaçatı, you should eat sweet or ice-cream. These are very delicious and organically made by handmade. Prices are not much expensive. 1 ball ice-cream is 3-3.5 Turkish liras and sweets are 7-8 Turkish Liras. Like I said, if you eat "Alaçatı Sakızlı Dondurma", you should come this place. I am sure, you will like it so much."
Çeşme
Buradan sonraki durağımız ise, Çeşme Marina oldu. Gezi yorgunluğumuzu atıp, güzelce dinlendik. Oldukça keyifli bir gün geçirip, Çeşmeyi sakinken turlamanın keyfine vardık.  Yazın ortası olması ile oldukça kalabalık olduğu için eğer gezi amaçlı gelmek istiyorsanız Nisan-Mayıs aylarını öneririm. Zira onun dışında kalabalıktan gezmenin tadına varamıyorsunuz..
"Our last station was Çeşme Marina. We sat in the  cafe and us rested. That time was very beautiful and unforgettable.
If you come to Çeşme to trip, you should come in April or May. But if you want to vacation, you should come in July or August."
Çeşme


Başka bir yazımda görüşmek üzere kendinize iyi bakın.. Sevgiler !

"I hope we will encounter my next article. Take care of yourself"
B.

You May Also Like

2 Comments

  1. Merhaba, Blog Atlası -4- / Blogların Gündeminde Neler Var? başlıklı yazımda sizin bu yazınızdan da kısaca bahsettim. Bilgi vermek istedim. http://geceedebiyat.blogspot.com.tr/2017/07/blog-atlas-4-bloglarn-gundeminde-neler.html adresinden yazıya ulaşabilirsiniz.
    Saygılarımla.

    Tuna BAŞAR

    YanıtlaSil
  2. Great post!

    You have a nice blog!

    Would you like to follow each other? (f4f) Let me know on my blog with a comment! ;oD

    Have a great day!

    xoxo Jacqueline
    www.hokis1981.com

    YanıtlaSil