Gönüllüler, Hadi Bu Platformlara!

by - Eylül 08, 2018



Şu kısacık hayatta, bu kadar güzel dünyada paylaştıkça her şey daha da güzelleşmiyor mu sizce de?
Yazıma böyle bir soruyla başlayıp düşüncelerinizi merak ederken, bende kısaca bildiğim ve sizlerden de öğreneceğime inandığım bir konuyu konuşmak istiyorum sizinle J:  Kısaca “Gönüllülük Çalışmaları”. Biraz öncede konuya giriş yaptığım gibi hayat bu kadar kısa iken ve üzerimizde bu kadar sorumluluk varken hayatımızda bazı “sosyal yükümlülüklerimizi” yerine getirerek, bu hayata renk katmayı denesek; her şey sandığımızdan güzel ilerleyeceğine inanıyorum. Tabi bunu gerçekleştirmek için bazı farkındalıklara sahip olmak, kişisel gelişimimizi destekleyici çalışmalar yapmamız lazım. Böylelikle içinde bulunduğumuz toplulukta daha aktif daha verimli vakitler geçirebilelim. Bununla ilgili yazımı şurada anlattım. Ulaşmak için tıktık.
Sıra geldi gönüllü çalışmaların yapıldığı ve büyük bir verimlilikle ilerleyen grupları/toplulukları/dernekleri anlatmaya. Aslında dernek ya da vakıf, yok hayır platform diye ayrıştırmak istemiyorum. Amaçlar bir olunca, yapılan çalışmalar bu denli güzel ilerleyince ismin pek önemi kalmıyor diye düşünüyorum. Ama ola ki yazımda bir hata olursa lütfen bana geri dönüş yapmayı unutmayın. Şimdiden teşekkür ederim J
Yazımı iki parçaya bölüp, ilk olarak topluluk şeklinde ilerleyen, gönüllü çalışanlardan oluşan platformları, diğer yazım ise dernek ve vakıfları tanıtacağım.  Özellikle ilk yazım olacak olan bu yazıma daha fazla dikkat etmenizi isterim. Umarım bu çalışmalar ilerideki günlerde daha da ilerler ve bu güzel insanlar daha çok destek görürler.
Platform; kişi veya kişilerin bir düşünce bir amaç üzerine dayanışmasıyla bir araya gelmesine denir.

1.Gönüllü Platformu
Gönüllü Olunabilecek Platformlar
                1978’ten beri gönüllülük faaliyetleri ile yakından ilgilenen İnal Aydınoğlu’nun kurduğu bir gönüllülük platformu. Platformun amacı gönüllülük projelerini daha yaygın hale getirmekle birlikte, bu duyguyu geliştirmek gelecek kuşaklara taşımak ve Ar-Ge çalışmalarına olanak sunmaktır. Birçok konuda çalışmalar yapmakta ve projeler gerçekleştirmekteler. Eğer ekibe katılmak isterseniz iletişim bilgileri:

2. Sosyal Sorumluluk Platformu
Gönüllü Olunabilecek Platformlar
                Sosyal Sorumluluk Platformu, gönüllü olarak görev almak ve proje üretip-geliştirmek isteyenleri Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya getirmek üzere kurulmuştur. İki tarafın arasında aracı olmakla birlikte projeler genel olarak belirli bir çerçevede sınırlandırılmamıştır. Eğer projen varsa hadi sende katıl J

3. KARŞIYAKA ONE TEAM
Gönüllü Olunabilecek Platformlar

2016 yılında toplumda farkındalık yaratma amacı ile gönüllülerden oluşan ve sosyal sorumluluk projelerini destekleyen bir koşu grubudur. Her hafta belirli günlerde antrenmanları bulunmakla birlikte, ekip ile birlikte maratonlara da katılabilmektesiniz. Kurulduğu günden bugüne kadar birçok sosyal sorumluluk projelerine destek veren KARŞIYAKA ONE TEAM, her geçen gün daha da ailesini büyütmekte. Eğer katılmak isterseniz iletişim bilgileri:
İnternet adresi: https://www.kskoneteam.com/

4. İyilik Peşinde Koş Platformu
Gönüllü Olunabilecek Platformlar
                Farkındalık yaratmak amacı ile Sivil Toplum Kuruluşlarının Projeleri için koşmak isteyen gönüllüler için kurulmuş bir platformdur. Bu platform aracılığı ile gönüllüler kendi kampanyalarını yaratabilirler, projelere destek olabilirler. Daha fazla detay almak isterseniz:
İnternet adresi: https://ipk.adimadim.org/

5. Adım Adım Koş
Gönüllü Olunabilecek Platformlar
                Adım Adım, Mart 2008’te, yurtdışında ‘charity run’ olarak bilinen kolektif yardımseverlik koşusunu Türkiye’de tanıtmak ve yaygınlaştırmak için kurulan ilk sivil toplum oluşumudur. Adım Adım Oluşumu, başta koşu olmak üzere yüzme, bisiklet, dağcılık gibi dayanıklılık gerektiren sporlar aracılığıyla ülkemizin önemli sosyal sorumluluk projelerine maddi kaynak ve tanıtım desteği sağlamaktadır. 2017 sonu itibariyle 40 bin+ gönüllü koşucusu ve 350 bin+ bağışçı aracılığıyla bünyesinde yer alan STK'lara aktarılan kaynak 35 milyon+ TL’ye ulaşmıştır. Sizde katılmak istiyorsanız:

6. İyilik Paylaş
Gönüllü Olunabilecek Platformlar
                Diğer gönüllük platformlarından farkı ise “doğum gününü paylaş” temasına sahip olmalarıdır. Katılımcıların doğum günlerin de hediyelerden ziyade, bağış talep etmesi üzerine kurulu. Eğer daha detaylı bilgi almak istiyorsanız ve gönüllü olmak istiyorsanız:
İnternet adresi: https://iyilikpaylas.org/

7. AHBAP
Gönüllü Olunabilecek Platformlar
                AHBAP Platformunu bilmeyen yoktur herhalde. Haluk Levent’in başkanlık yaptığı; tüm Anadolu’da yardıma ihtiyacı olan birçok kişiye el uzattığı, Türkiye’nin en aktif iyilik platformlarından biri. Birçok şehir de merkezleri bulunmakta. Katılmak için:
İnternet adresi: https://ahbap.net/
İletişim/üye: https://ahbap.net/iletisim

                Umarım yazımla az biraz da olsa yardımcı olabilmişimdir. Eğer gönüllü olmak, bir fark yaratmak istiyorsanız; o gün bugündür! Kayıt olursanız, benden gittiğinizi iletirseniz ayrı memnun olurum:)  Kendinize iyi bakın! Sevgilerimle, B.
 https://www.instagram.com/benirva/      https://www.facebook.com/benirvaa/

You May Also Like

27 Comments

  1. Gerçekten çok güzel bir yazı olmuş, özellikle Ahbap'ın çalışmalarını yakından takip ediyorum. Dünyamızdaki iyiliğin artması dileğiyle ♡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk olarak bu güzel ve keyifli yorumunuz için teşekkür ederim :) Eminim dünyada güzel insanlar olacak ve daha iyiye gideceğiz :)

      Sil
  2. Great post dear! I follow your blog, I hope you can follow back ♥
    Have a nice day!

    my blog

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank your dear :)

      I like your blog too, I will follow you back :)

      Sil
  3. ayın. Bu kadar çok gönüllü platformunun da bir arada bulunması gayet faydalı olacaktır eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle birlikte çalışmaları da bulunmakta :)

      Sil
  4. Çok faydalı bir yazı olmuş. Bu kadar çok faaliyetin olması da ayrı güzel. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yorumunuz içinn :) Daha da artması dileğimiz :)

      Sil
  5. Faydalı bir yazı elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  6. çok faydalı bir yazı olmuş emeğine sağlık bu kadar çok faaliyet gösteren olması da çok güzel gerçekten tekrar emeğine sağlık sevgiler ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim kıymetli yorumunuz için :)
      Umarım bu dileğimiz olur :)

      Sil
  7. Çok yararlı ve anlamlı bir paylaşım olmuş. İzmirli olmamdan dolayı Karşıyaka One Team i özellikle bedensenl engelliler yararına yapılan koşulardan tanıyorum. Her biri çok değerli platformlar. Dünyayı güzellikler, iyilikler kurtaracak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karşıyaka One Team'i tanımanız ayrı, böyle güzel tanımanız ayrı güzel... Sizi aramızda görmeyi isteriz. Gelin birlikte koşalım :)
      Dünyada iyiliklerin artması dileğiyle :)

      Sil
  8. This is great information. Way to spread the word about volunteer work!

    www.fashionradi.com

    YanıtlaSil
  9. blogunuzu ve yazılarınızı beğeniyle okuyup takip ettim.
    Daha nice güzelliklere ve mutluluklara dileğiyle dost selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim vakit ayırıp, yazılarımı takip ettiğiniz için :)

      Sil
  10. Sevgi palaşınca güzel :) Bende sizi yeni videoma bekliyorum hatta yorumunuzu da 😊 https://www.youtube.com/watch?v=z0SVKKJYnqI

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevginin artması dileğiyle! Teşekkür ederim :)
      Tabii geleceğim :)

      Sil
  11. Cok guzel bır yazı olmuşş. Ben geldımm 🤗ıadeyı zıyarete 😊

    YanıtlaSil
  12. Güzel ve faydalı bir paylaşım. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. vaov harika bir yazı çok beğendim :)

    YanıtlaSil