Alsancakta gezilecek yerler

by - Ocak 15, 2018

Alsancak'ta Gezilecek Yerler

"İzmir'e Geldim Nereleri Gezmeliyim ?" diyenler için daha önce bu postu yayınlamıştım. Şimdi ise daha da detaya inerek bazı önerilerde bulunacağım. Umarım size fikir verir az biraz yardımcı olmuş olurum :)

 -Kıbrıs Şehitleri Caddesini Turlayın  

İlk olarak Kıbrıs Şehitleri Caddesini baştan sona kadar turlayın. Gazi Kadınlar, Can Yücel, Muzaffer İzgü gibi ara sokakları ise unutmayın. Çarşı niteliğinde olan bu caddede ister alış veriş yapabilir, isterseniz güzel büfelerinde açlığınızı giderebilir isterseniz de ara sokaklarındaki kafeler de dinlenebilirsiniz. Akşam üstüne doğru biralarınızı atıştırmalıklarla yudumlayabilir, gecenizi Gazi Kadınlar sokağında kapayabilirsiniz. 

"Öneriler: 

Birden fazla önereceğim yer olması ile birlikte benim favorim olan ve Alsancak'ta popüler mekanlar arasında gösterilen "Tenten Kafe" ve  "Münire Kafe" ye muhakkak uğramalısınız. Tarzları ve kaliteleriyle diğer klasik mekanlardan ayrıldığı için size farklı bir atmosfer yaşatacaktır.

Alsancak'ta Gezilecek Yerler
Münire Kafe
Neredeyse yıllardır klasik bir tat olarak severek yediğimiz, hatta yeri gelip saatlerce kuyruk oluşturduğumuz; Çelebi Unlu Mamullerinde "bomba" yemeli ve tatlıya doymalısınız. Tanesi 3 lira gibi bir fiyatı bulunmakta.

Alsancak'ta Gezilecek Yerler
"bomba" tatlısı.

Alsancak denilince bizlerin vazgeçemediği ayrı bir mekan ise Alavara Makarnacısı. Normal bir makarna demeyin, Alsancak'ın adeta bir simgesi haline gelmiştir. Can Yücel sokağında sizi karşılayacaktır.

Alsancak'ta Gezilecek Yerler
"Alavara Makarna" yarım porsiyon 3.5 lira, tam 7 lira.

Köşede kalan Dostlar Fırınından çıkan, sıcacık boyozlarını ise denemeyi unutmayın!

Akşam üstü ise, biraların çayların yerine rol aldığı zamanlarda ise hem atıştırmalıkları ile hem de bira kampanyaları ile gönlümüze taht kurmuş Kovan ve 6:45 Kaybedenler Kulübünde ise akşama hazırlık yapabilirsiniz. 

Gezginlerin başta olmak üzere hepimizin favorisi olan Cafe Del Mundo'da ise dünyaca ünlü tüm Alkollü-Alkolsüz içecekleri ve dünya mutfağıyla gidilip görülmesi gereken bir mekanlardan biri! Kütüphanesi ile siz de kitap bağışında bulunabilir, sevdiğiniz kitabı takas olarak değiştirebilirsiniz.

Gece hayatı ise bir o kadar renkli Alsancak'ın. Eğer güzel bir rakı-balık yapmak istiyorsanız Kordon daki restoranları bir kenarda dursun; sokak aralarındaki meyhanelere giderek gecenizi güzelleştirebilirsiniz. Ara Sokak Meyhanesi ise önerilerimiz arasında.

Aynı şekilde gecenin geri kalan vaktinde eğlenmek için Gazi Kadınlar Sokağında vaktinizi geçirebilirsiniz. "

 -Kordonda güneşin ve çimlerin tadını çıkartın 

Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nin herhangi bir ara sokağından sahile çıkarak, kordonda turlamanızı, denizi kokusunu doya doya içinize çekmeniz, çimlerde tabiri caizse "yayılarak" dinlenmenin ve huzurun tadını çıkartın. Hatta İzmirliler için yine bir klasik olan ve festivalleri düzenlenen Midye-Bira'yı da burada günün herhangi bir saatinde yapabilirsiniz. 


 -Atatürk Müzesi'ni Gezin 

Kordon Gündoğdu Meydanı'n da yer alan Atatürk Müzesini gezmeyi unutmayın. Pazartesi günleri dışında haftanın her günü ziyaretçilere kapısı açık olan bu müze aynı zamanda ücretsiz. Rahatlıkla gezebileceğiniz, farklı bir atmosferi yaşayacağınız bu müzeyi görmenizi tavsiye ederim. Detaylı yazısı burada.
Alsancak'ta Gezilecek Yerler
Atatürk Müzesi Giriş

 -Tarihi Alsancak Gar'ını Ziyaret Edin 

İzban'dan ulaşımını sağlayanların en sık gidip geldiği, gördüğü yerdir Alsancak Garı. Türkiye'nin en eski 2. tren istasyonu olması ve yapının hala korunması ile günümüzde de kullanılmaktadır. Özel etkinlikle, festivallerde kapatılan bu gar görülmeye değer. 

 -Sevgi Yolu 

Yılların palmiyeleri altında bin bir çeşit kitapların bulunduğu bir kitap çarşısı düşünün. İşte burası Sevgi Yolu.. Her türlü kitabı oldukça uygun fiyata aldığınız bu yer de sevdiklerinize aynı zaman da minik eşya / hatıralık eşya  satan satıcılardan hediyeler alabilirsiniz.

 -Fransız Kültür Merkezindeki Etkinliklere Ortak Olun 

Fransız kültür merkezi etkinliklerin bol olduğu, film festivallerinin gerçekleştiği, sergilerin en güzellerinin yapıldığı ve Noel zamanlarındaki gibi zamanlarda ise bahçesinde pazar yerinin kurulup minik hediyeliklerin yapıldığı tarihi bir kültür merkezidir. Muhakkak bir kez de olsa gidip görmelisiniz. 

 -Arkas Sanat Galerisi'ni Gezin 

Dünyaca ünlü tabloları her 3 ayda bir düzenli olarak bizlerle buluşturan Arkas Sanat Galerisine muhakkak uğramalısınız. Kordon üzerinde, Fransız Kültür Merkezi ile komşu olan bu sanat galerisi yüzlerce tabloyu ve sergi severleri ağırlamakta. Çalışanlarının aynı zamanda oldukça kültürel bilgisinin yüksek olması ve kibar olmaları, burayı bizlere daha çok sevdirdi.  Pazartesi günleri dışında haftanın her günü, ücretsiz halka açık. Detaylı yazı için buraya tıklayın.

 -Alsancak Pasaport İskelesi  Önünde Gün Batımını İzleyin 

En eski yapılardan biri olan bu vapur iskelesi, şuan hem karakola bağlı hem de vapur seferleri için kullanılıyor. Buradan karşıya (Karşıyaka, Bostanlı) geçip vapur sefası yapabilirsiniz, dilerseniz o fotoğraflarda gördüğünüz gün batımını doyasıya izleyebilirsiniz.

Alsancak'ı böylelikle her yerini gezme, özel tatlarını deneme ve huzur bulma zevkini yaşayacaksınız. Daha da önerim var diyorsanız, yorumlardan bana bildirmeyi unutmayın!
Bir sonraki yazım ise Konak'ta gezilecek yerler sizlerle olacak. Takipte kalmayı unutmayın!!
Sevgiler!B.

Resimler Güncellenecektir. Bazıları internetten alınmıştır.

You May Also Like

17 Comments

  1. Güzel bir yazı olmuş. Gidecek olanlar için fikir oluyor böylece. Ben de gidersem aklımda bulunacak öneriler.Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim umarım geldiğiniz de sizleri en güzel şekilde ağırlarız :) Sizinde bu güzel yorumunuza sağlık :)

      Sil
  2. Bu aradabenim blogumda da sürekligüncellenen kesif etkinligi var ben de beklerim 😊

    https://delikizinbohcs.blogspot.co.at/p/kesif-etkinligine-katlan-bloglar-listesi.html?m=1

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemen katılıyorum.Haber verdiğiniz için çok teşekkür ederim ! 😊😊

      Sil
  3. peki ben bu yazıyı okuyunca memleket hasretimden mi ağlayım yoksa münire kafeye gidememiş olmama mı :) Yazın inşallah acısını çıkartıcam ve bomba tatlısını da denicem aklıma yazdım !
    Alavara'da makarna yemeği de ayrıca özledim.Paylaşım için teşekkürler takipteyim canım bana da beklerim :)
    https://beyazbegonvil.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy ağlama :( Münire kafeyi kaçırman şanssızlık olmuş diyelim fakat tekrar geri geleceksin 😊 efsane bir tatlı aman dikkat yazın enerji daha fazla veriyor :)
      hemen geliyorum 😊😊

      Sil
  4. heeey bak son yazıma koydum hem keşifi hem de leydi blogunu. ben bloglara üye olmadan izliyom amaa. sen istersen keşif şeysine eklersin blogunu uygun bulursan yanii. bi de alsancak bakcam tamam gidince bilmediğim yerleri. ben de izmir göztepe semtindenim ciciş. sen ne taraftansııın. şimdi istanbuldayım tabii. iztanbulluyum diyom soranlara hihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çokkkkk teşekkür ederim deeptone!! harika enerjin yine bana kadar ulaştı :) ben de tam karşıdayım ;)) Uzaklaşman kötü olmuş yahuuu...Çokk uzak :(

      Sil
  5. Kordon boyu çim keyfine doyum olmaz:)) bomba tatlısı bi şahane :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kessinlike katılıyorum ! gece gece canım çekti olsa da yesem :)

      Sil
  6. 3 gün önce Alsancak' taydım. Bu yazıyı daha önce okusam iyi olurmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi bende üzüldüm bu duruma.. En azından bir daha gelişiniz de gidersiniz :)

      Sil
  7. Alsancak bilgileri için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  8. 2 ay önce Alsancak' taydım. Bu yazıyı daha önce okusam iyi olurmuş.

    YanıtlaSil
  9. Gezilecek yerler

    Gezmeli Yerler, Gezilecek Yerler, Turizm xeberleri, Turizm bloqu, turizm agentliyi, turizm şirkətləri, turlar, tur, turizm az, turizm şirketleri Gezmeli.az

    Visit here:- https://gezmeli.az/

    YanıtlaSil
  10. Ne güzel yerler iyi ki paylaşıyorsunuz...

    YanıtlaSil