Kültürümüze Kültür Katacak Sanal Müzeler!

by - Ocak 23, 2018


Sanal Müzeler

Siz ne derseniz deyin, insanın kültürüne kültür katıp zenginleştirmesi için öyle ahım şahım paralara ihtiyacı yok. Hem devir teknoloji devriyken her şeye pıt deyip saniyesinde kavuşuyorken neden boş oturup yerimiz de sayalım ? İşte fırsatımız varken bunu değerlendirelim dedik ve bizi takip eden sevgili benirva okurlarını düşünüp güzel bir derleme yaptık. Hem bizim okurlarımızın neyi eksik cahil mi kalsın ? -Hiçte bile :) Bu sanal müzeler sayesinde bir gün Paris, bir gün Roma'da olacaksınız.

Peki nedir bu sanal müze?

* Sanal müzeler yada diğer ismi 3D müzeler kültür ve turizm bakanlığı başta olmak üzere, bir çok yerli ve yabancı müzeler daha geniş kitlelere ulaşmak için müzelerinin bir kısmını yada tamamını sanal ortama aktararak, halka bu hizmeti sunmuşlardır. Detaylı olarak sergilenen ürünleri inceleyebilir; kendinizi bu atmosfere kaptırabilirsiniz.

Türkiye de bu sıralar Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere birçok yer de sanal müze faaliyete geçirilmiş; bu sıralar bazı üniversitelerde de bu uygulama yerini almıştır. Görüldüğü gibi kültür seviyemizi artırmak için öyle paralara ihtiyaç yok.

Mekanları sıralarsak:

Mekan 360 İnternet Sitesi
http://mekan360.com/ 

Burada Türkiye'nin her ilinin kültürel-tarihi-dini-doğası...vb gibi birçok şeyi 360 derece görüntüyle sunan bir internet sitesi. Oldukça geniş kütüphaneleri var. Görmek istediğiniz yerlere çok kolaylıkla erişebilirsiniz.

Kültür ve Turizm Bakanlığı İnternet Sitesi
http://www.kultur.gov.tr/TR,96672/diger-mekanlar.html

Başka bir internet sitesi olan; Türkiye Turizm ve Kültür Bakanlığına ait olan bu internet sitesinde bazı önemli noktalara erişebilirsiniz. Turunuza devam edebilirsiniz.


3D Mekanlar İnternet Sitesi

http://www.3dmekanlar.com/tr/3d.html

Geniş bir kütüphaneyi barındıran bir başka internet sitesi ise burası. Kolay kullanım ve bol seçenek imkanı ile saatlerinizi harcayabileceğiniz bir yer. Sadece Türkiye değil, diğer ülkeler de bulunmakta.

Tour Eiffel Tower

https://www.toureiffel.paris/en

Eyfel Kulesi'ne birçoğumuzun hayali peki ya buna ne dersiniz ? Eyfel'i hiç bu kadar yakından uzun süre evinizden ziyaret ettiniz mi ? Bence Eyfel sevenler çoktan baktı bile :)

Buldukça güncelleyeceğim, bu listeyi eğer güzel gelişmeler olursa beni haberdar etmeyi unutmayın! Sevgiler!B.



















You May Also Like

5 Comments

  1. Sanal müze fikri yeni çıktığı zamanlarda benim de çok hoşuma gitmişti, imkan olmayınca güzel oluyor ama olduğunda da tabii ki tembellik yapmamak lazım hep. Öneriler için teşekkürleer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim bu yorumunuz için :) Doğru diyorsunuz imkan oldu mu canlısını görmek lazım fakat bazen şartlar el vermiyor. Olsun! Yeni yerler görmek için hiçte geç değil :)

      Sil
  2. Hepsini not ettim bAkacağım :)teşekkürler bilgilendirme için 😊

    YanıtlaSil
  3. çok aydınlatıcı..çok güzelmiş. mekan360 ta biraz dolandım..bu siteleri bilmiyordum..
    teşekkürler..

    YanıtlaSil