Gezmeniz için Sadece 5 Neden

by - Ocak 12, 2018

Gezmeniz için Sadece 5 Neden


Instagram yada diğer sosyal mecralarda keşfet kısımlarından hepimiz, dünyayı gezen ve değişik fotoğraflarıyla kendi profillerini süsleyen insanlarla karşılaşıyoruz. Yalan değil bazen bizlerde iç geçirip: "keşke biz de gitsek, yurt dışını gezsek." diyoruz. Her ne kadar böyle söylesek de, hiç birimiz yerimizden kalkıp; işe koyulup araştırmıyoruz. Ben de bu yazının hepimize ilham olması açısından yazıyorum. Belki birimiz kendi engellerini yıkıp seyahate çıkabilir!
İşte yurt dışına çıkmak için 5 neden !

                                          1. Hayata Karşı Bakış Açınızı Değiştirmek için Birebir                                 

Zaman hızla geçiyor ve dünü geri alamıyoruz. Her gün, bize verilen ayrı bir ganimet adeta. Peki bunu ne için harcıyoruz ?:- Yeni kıyafetler ? -Kafeler ? -İhtiyacımız olmayan ev eşyalarını satın almak için ? ... Liste uzar gider. Eğer bakış açınızı değiştirmek, monotonluktan sisteme bağlı kalmaktan uzaklaşıp; kendi rotanızı çizmek için seyahat birebir gelecektir eminim. Alın çantanızı çıkın! Yeni insanlarla tanışın, farklı kültürler görün, denemediğiniz tatları deneyin. Tek düzelikten çıkın!

                                                         2. Tecrübe Edinmenin En Güzel Yolu                                              

Kaç yaşında olursanız olun, tecrübe edinmenin hiçbir zaman yeri ve yaşı yoktur. Bazen tek yapmanız gereken, hayattan edindiğiniz tecrübelerle ilerlemektir. O zaman tecrübe edinmek için durmayın yola çıkın. Edindiğiniz her deneyim iyi yada kötü bu hayat yolunda sizlere ışık tutup yol gösterecektir. Bu fırsatlardan korkmayın, cesur olun. Bir yere mi gideceksiniz, tanıştığınız insanlardan yardım isteyin. Gittiğiniz yerde geleneksel bir etkinlik mi var katılın!

                                                         3. Tasarruf Etmeyi Öğrenerekceksiniz                                            

Biliyoruz ki günümüz koşullarında seyahate çıkmak o kadar, uygun fiyatlarla gerçekleşmiyor. Her gün değişin Euro ve Dolar bizi bizden alıp götürüyor. İşi riske atmamak için gündelik yaşamınızdaki gereksiz yüklerden kurtulmayı deneyin. Bir kahveye 12-15 lira vermek yerine daha uygun fiyatlı olanları tercih edin. Her gün dışarıda yemek yerine evde bazı öğünlerinizi geçirin. 3'er 5'er derken küçük miktarlar aya vurunca gelirinizi oldukça olumlu etkileyecektir.

                                                       4. Kültürler Arası Değişimi Yaşayacaksınız                                      

İster tek başınıza gidin, isterseniz arkadaşlarınız ile gidin. Yurt dışına çıktığınız andan itibaren, yeni bir kültürü öğrenmeye başlıyor olacaksınız. Gündelik yaşamlarına tanık olacak, yeni tatlar deneyimleyecek, birkaç kelime öğreneceksiniz. Aynı şekilde siz de, kendi dilinizden onlara birkaç kelime öğretip yaşadığınız yeri tanıtabilirsiniz. 


                                                     5. Özgürlüğü Doruklarda Hissedeceksiniz                                           

İnanılmaz değil mi ? Seyahate çıktığınız andan itibaren, kendinizi kuş gibi özgür hissedeceksiniz. Bu tadı bir kere aldığınız da ise, bir daha asla bırakmak istemeyeceksiniz. Seyahatte iken bir sonraki planı yapmaya başlayacaksınız. Bu tadı almanız dileğiyle !


Bir sonraki yazıda görüşmek üzere! Sevgiler.B


You May Also Like

2 Comments

  1. Yazdıklarınızda çok haklısınız.. bir başka ülke, bir başka kültür tanımak gibisi yok, karanlık kalmış bir yerlere fener tutup aydınlatmak gibi insanı büyüten, çoğaltan bir eylem bu. Nerelere, ne kadar gereksizce harcamalar yapılıyor, harcama istikrarını biriktirme kısmına da uygulamak bence bizi mükemmel yerlere taşır :) Elinize sağlık yazı için. Sizi takipteyim. Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz gibi birçok yere farkında olmadan o kadar çok harcama yapıyoruz ki... Onun erine dil öğrenmeye çalışıp, öğrenmesek bile, bir şeyleri keşfe çıkmak gibisi yok!

      Sil