Fırat DEVECİOĞLU Yüzleşme Kitabı ile İzmir'de İlk Söyleşi ve İmza Gününde!

by - Ekim 22, 2018

Fırat DEVECİOĞLU Yüzleşme Kitabı ile İzmir'de İlk Söyleşi ve İmza Günü


Kitaplar bizlere insanoğlu tarafından verilen en güzel hediye. Düşünsenize bazen bir kitap okuyorsunuz dünyanız değişiyor. Farklı düşünmeye başlıyor, kendinizi sorguluyor, bambaşka biri oluyorsunuz yeri geldiğinde. Bundan daha güzel ne olabilir ki, şu kısacık hayatımızda sayılı sayılı tatlardan başka?           
Yazın kendimle bir yarışa girmiştim hatırlarsanız… Kendimle yarıştım demiştim hatta. Orada bir kitaptan bahsetmiştim sizlere Yüzleşme diye… İşte bugün o kitabın en derinlerine indiğimiz, Fırat DEVECİOĞLU’nun İzmir’de ilk imza & söyleşisine konuk olacağız.
Fırat DEVECİOĞLU Yüzleşme Kitabı ile İzmir'de İlk Söyleşi ve İmza Günü
LinkedIn kullananlar bilirler, profesyoneller hep bir kitap okuma ve bunu LinkedIn üzerinden de paylaşma heveslisidirler. Gerçekten okuyanlara saygım ve sevgim sonsuz asla lafım olmadı olamazda. Fakat bunu sosyal medya mecrasında “like” uğruna kullanmayan da yok.. Neyse konudan uzaklaşmadan geri dönersem, bir gün yine gezinirken akışa Yüzleşme adlı kitabı görünce, mavi rengin de hastası olduğum için ufak çapta araştırma yapıp hemen sipariş verdim. Gerçekten klişe kişisel gelişim kitapları gibi miydi, yoksa hiciv dolu bir kitap mıydı git-gellerim oldu. Kitaba ulaştıktan sonra, okumaya başlamamla her sayfasında bir diğer gerçekle karşılaştım. Bir nevi bu kitap: Gerçek hayatta bazı durumları görüp, bunu kendine söyleyemeyen, yeni mezunların hayallerinin nasıl oynanıldığını, klişe sözlerle gerçeklerin arkasına nasıl saklanıldığını bizlere aktarmış. Bir nevi olan olayları gerçeklikle yüzümüze vurarak akarmış. Her bölüm bitiminde “Evet, kahretsin ki bu böyle” demekten kendinizi alamıyorsunuz.
Fırat DEVECİOĞLU Yüzleşme Kitabı ile İzmir'de İlk Söyleşi ve İmza Günü

Aynı zamanda bence hayata yeni atılacak arkadaşların özellikle alıp okumasını ve şu cümleler üzerine düşünmelerini rica ediyorum.
"Hedeflediği kazanımlar uğruna, kendinden vazgeçenlerle dolu sokaklar."
Son zamanlarda girdiğim topluluklarda belki de birebir karşılaştığım durumdur. Kendini daha tanımadan hayata atılanların, klişe hedefleri kendisine amaç edinip, o yol da o amaç uğruna kendinden ödün vererek ilerleyenler ile karşılaştıkça aklıma gelen cümledir kendisi. Düşünelim..
"Kendisinden beklenen rolü oynayan insanın yazgısında mutluluk yoktur."
Bir diğeri ise son zamanlarda etkisini arkadaşımda canlı canlı yaşadığım bir durumdur. Kendi hayallerinden vazgeçip, ondan bekleneni yapması için çabalarken depresyona düşüp çırpındıkça daha da dibe batması…
Bu iki cümle bile üzerinde saatlerce konuşabilecekken, bunları açık yüreklilikle yazmış Fırat DEVECİOĞLU. Kitabı bitirdikten sonra, benim gibi faydalanıp farkındalık kazanmalarını, birçok kişi ulaşmayı istediğim için Fırat DEVECİOĞLU ile iletişime geçip İzmir’e davet ettim.
Fırat DEVECİOĞLU Yüzleşme Kitabı ile İzmir'de İlk Söyleşi ve İmza Günü
Kendisini bir o kadar zor ama aynı zamanda güvenle ikna etmiş olacağım ki, Temmuz 2018 ayından itibaren düzenli iş çalışmalarımız ile harika bir iş birliği olmuş oldu. Gönüllü olarak ilk defa üniversiteden bağımsız bir söyleşi ve imza günü organize etmiştim. En ufak detayına kadar ilgilenip, büyük bir tecrübe sahibi olmuştum. Bu sırada arkadaşımın da bazı konularda yardımını alarak sorunsuz bir organizasyon sağlamış olduk. Bu sırada en büyük destekçimiz, hevesimizi daha da arşa çıkaran PAN Kitabevini ayarlayarak, söyleşi ve imza gününü iple çekmeye başladık.
13 Ekim 2018 Cumartesi günü büyük günde Fırat DEVECİOĞLU’nun gelmesi ile hazırlıklarımız tamamlanmış ve 40’tan fazla konuk söyleşimize katılırken, güzel ve heyecanlı bir kitle ise imzaya geldiler. Genel katılım üniversite öğrencileri olması ile söyleşinin tadı bir başka oldu. Beyin fırtınası yapıldı. Birlikte farkındalık kazanıldı. Konular, fikirler paylaşılırken farklı konularda bilgi sahibi olundu.
Fırat DEVECİOĞLU Yüzleşme Kitabı ile İzmir'de İlk Söyleşi ve İmza Günü

Özellikle, söyleşide Fırat DEVECİOĞLU’nun gençlerin durmadan üretmelerini, yeni fikirlerin peşinden koşmalarını, hayallerini yaşamalarını sizi bunlardan vazgeçirmeye çalışan “kırsala yerleşin” mantığından sıyrılmanız gerektiğinin üstüne basarak vurguladı. Söyleşi sonrası ise kitleden oldukça memnun kaldığını vurgulaması ise büyük bir mutluluktu benim için…
Fırat DEVECİOĞLU Yüzleşme Kitabı ile İzmir'de İlk Söyleşi ve İmza Günü
Güzel ve hayatımda unutamayacağım bir gün oldu benim için. Bir tecrübe daha edinmiş oldum.  Hemde İzmir'deki ilk Söyleşi ve İmza gününü düzenlemenin gururunu yaşadım. Güzel dostlar edindiğimi bir kez daha fark ettim. Yeni bir ailem daha oldu.
Bu süre zarfında bana güvenen ve desek veren Sayın Fırat DEVECİOĞLU başta olmak üzere, arkadaşım ve PAN Kitabevine çok teşekkür ederim. Sizlerle tekrar bir araya gelmeyi çok isterim..
Yazımı beğendiyseniz yorum yapmayı unutmayın! Benden size bir soru: “Fırat DEVECİOĞLU” ile bir röportaj yapayım mı? İster misiniz?” yorumlarınızı bekliyor olacağım. Kendinize iyi bakın. Sevgilerimle, B.
Fırat DEVECİOĞLU'na ulaşmak için instagram adresi tıktık
Pan Kitabevine ulaşmak için instagram adresi tıktık
Pan Kitabevi Adres:
facebook
 instagram

You May Also Like

3 Comments

  1. selammm,
    bloğumda bir çekiliş başlattım katılırsan ve sayfanda paylaşırsan aşırı mutlu olurum :) kendine iyi bak..

    YanıtlaSil
  2. Harika bir etkinlik olmuş, emeğinize sağlık. Röportajınızı sabırsızlıkla bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  3. Achima Abelard23 Nisan 2023 18:59

    Na tomto blogu máte skvělý článek a já chci poděkovat panu Pedrovi, úvěrovému úředníkovi, který mi poskytl půjčku ve výši 600 000. Pounds poté, co jsem mu vysvětlil celý můj projekt prostřednictvím jeho soukromého e-mailu na pedroloanss@gmail.com, pak jsme mluvili o sazbě a podmínkách prostřednictvím e-mailu, protože já žiji v Aucklandu a on žije ve Spojeném království, takže po celém procesu mi bylo vyhověno půjčka s flexibilním splácením půjčky.
    Právě teď jsem tak vděčný a doporučím každému, kdo má obchodní projekt nebo potřebuje finanční službu, aby kontaktoval pana Pedra na jeho soukromý e-mail.

    Ještě jednou děkuji.

    YanıtlaSil